Politia locala
Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 11.12.2020 o investigație la Municipiul Cluj-Napoca, reprezentat prin Primar, pentru Direcția Generală de Poliție Locală Cluj-Napoca și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a) raportat la art. 6 alin. (1) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Investigația a fost efectuată ca urmare a primirii unei sesizări cu privire la încălcarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal de către Direcția Generală de Poliție Locală Cluj-Napoca. S-a constatat
Amenzi GDPR
Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor entități cunoscute, precum Banca Transilvania sau Poșta Română Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender avertizează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor entități cunoscute, precum Banca Transilvania sau Poșta Română, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot spiona
Cybersecurity
Amendă Banca Transilvania
După Raiffeisen Bank SA (amendă 150.000 euro) şi Unicredit Bank SA (amendă 130.000 euro) a venit şi rândul Băncii Transilvania SA să primească o amendă GDPR din partea ANSPDCP, cea mai mare amendă aplicată de această autoritate în anul 2020. În urmă cu câteva zile, Autoritatea Naţională de Supraveghere a publicat pe site-ul instituţiei faptul că operatorul Banca Transilvania SA a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 487.380 lei (echivalentul a 100.000 EURO) pentru încălcarea dispoziţiilor art. 32
Amenzi GDPR
Încălcarea securității datelor a constat în faptul că, în cadrul organizării unui eveniment on-line de către Sanatatea Press Group S.R.L., au fost transmise eronat date de logare ale unor persoane pe alte adrese de e-mail decât cele cu care își creaseră cont pe platforma electronica a operatorului. Această situație a condus la divulgarea și accesul neautorizat la datele altor participanți la eveniment (adrese e-mail, nume utilizator), cu efecte pentru un număr de 1300 de utilizatori ai platformei
Amenzi GDPR
Conturi de Youtube pe Dark Web
Experții în securitate avertizează cu privire la creșterea cererii pe DarkWeb pentru credențiale de acces la conturile YouTube ale utilizatorilor. Etay Maor, CSO la firma de securitate IntSights, a explicat că în ultimele săptămâni echipa sa a observat o creștere exponențială a cererii de credențiale furate, pentru platforma de publicare a conținutului video. Accesul la cont poate fi utilizat în acțiuni malițioase online, pentru a răspândi malware sau pentru a lansa tentative de fraudă împotriva urmăritorilor acelui
Cybersecurity
Criptare en to end pentru clienții premium zoom
Odată cu ascensiunea considerabilă a ZOOM în perioada COVID-19, când s-a mărit considerabil numărul conferințelor video, compania a suferit o lovitură din punct de vedere al confidențialității și al securității datelor utilizatorilor. Drept răspuns, Zoom a adus o mică armată de specialiști în criptografie, precum și ingineri de securitate proeminenți, în calitate de consultanți. În plus, a achiziționat compania Keybase, specializată în securizarea comunicațiilor, în tentativa ei de a oferi criptare end-to-end pentru utilizatorii săi. În
Uncategorized
DarkWeb
Săptămâna trecută, compania de securitate ImmuniWeb a lansat un nou instrument gratuit pentru monitorizarea și măsurarea expunerii unei organizații pe Dark Web. Pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor în cazul atacurilor de securitate cibernetică, acest instrument disponibil online accesează marketplace-urile de pe Dark Web, forumurile de hacking și resursele Surface Web, cum ar fi Pastebin sau GitHub, pentru a vă oferi posibilitatea de a afla dacă datelor dvs. sunt disponibile în astfel de
Cybersecurity
Aniversare GDPR
Protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental. Articolul 8 alineatul (1) din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene ( carta ) si articolul 16 alineatul (1) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE) prevad dreptul oricarei persoane la protectia datelor cu caracter personal care o privesc. In primul rand, privim partea pozitiva majora a GDPR. Actul a dus la crearea a peste jumatate de milion de
Noutati GDPR
GDPR Aplicat
Prelucrarea înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate cum ar fi, colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.(Regulamentul 679/2016, art.4, alin.2) Definiția termenului prelucrare a datelor cu caracter personal primește și ea
GDPR aplicat
Banca Comerciala sancționată GDPR
Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat, în data de 14.04.2020, o investigație la operatorul Banca Comercială Română S.A., constatând încălcarea dispozițiilor referitoare la securitatea prelucrării, respectiv art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Banca Comercială Română S.A. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 24163,50 lei, echivalentul sumei de 5000 EURO. Investigația a fost demarată în urma primirii unei plângeri, iar în cursul desfășurării
Amenzi GDPR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *