Sancțiune contravențională cu amendă de 2.000 EURO.

Încălcarea securității datelor a constat în faptul că, în cadrul organizării unui eveniment on-line de către Sanatatea Press Group S.R.L., au fost transmise eronat date de logare ale unor persoane pe alte adrese de e-mail decât cele cu care își creaseră cont pe platforma electronica a operatorului.

Această situație a condus la divulgarea și accesul neautorizat la datele altor participanți la eveniment (adrese e-mail, nume utilizator), cu efecte pentru un număr de 1300 de utilizatori ai platformei operatorului, fapt care a condus la sancționarea contravențională cu suma de 2.000 euro.

În acest context, se precizează faptul că potrivit art. 5 alin. (1) lit. f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, operatorul avea obligația de a prelucra datele „într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate și confidențialitate”)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *