Crește interesul DarkWeb-ului pentru conturile de Youtube populare

Conturi de Youtube pe Dark Web

Experții în securitate avertizează cu privire la creșterea cererii pe DarkWeb pentru credențiale de acces la conturile YouTube ale utilizatorilor. Etay Maor, CSO la firma de securitate IntSights, a explicat că în ultimele săptămâni echipa sa a observat o creștere exponențială a cererii de credențiale furate, pentru platforma de publicare a conținutului video.

Accesul la cont poate fi utilizat în acțiuni malițioase online, pentru a răspândi malware sau pentru a lansa tentative de fraudă împotriva urmăritorilor acelui cont,  dar și pentru a șantaja proprietarul contului.

„În timp ce canalele mai mici nu pot fi la fel de profitabile ca cele cu mulți urmăritori, youtuberii se bazează pe ele ca fluxuri de venit și ar putea fi dispuși să plătească bani atacatorilor, pentru a obține conținutul și accesul la canalele lor înapoi.”

Un sondaj efectuat pe un forum de pe DarkWeb a dezvăluit că 80% dintre membri doreau să vadă mai multe credențiale de YouTube puse la vânzare. O altă captură de ecran postată de IntSights arăta un vânzător care scoate la licitație peste 680 de conturi, pentru un preț de pornire de 400 de dolari, dintre care unele conturi compromise aveau până la 40.000 de abonați.

Sursa: Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *